DRUMMERWORLD OFFICIAL DISCUSSION FORUM   

Go Back   DRUMMERWORLD OFFICIAL DISCUSSION FORUM > General Discussion

General Discussion General discussion forum for all drum related topics. Use this forum to exchange ideas and information with your fellow drummers.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 04-15-2012, 12:10 AM
tcm4411 tcm4411 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 4
Default Roland SPD-S: waves stopping in Patch mode

Hi, All.

I'm still learning some things on the Roland Spd-S sampler and can't figure something out.

I just created a new Patch. Two of the pads are running loops. A third pad is just a one-shot snare sound. When I do a double hit on that one shot pad, the other loops stop playing. I can't figure out why this is happening. Any feedback is appreciated.

Cheers.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-15-2012, 12:54 AM
bermuda's Avatar
bermuda bermuda is offline
Drummerworld Pro Drummer - Administrator
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles
Posts: 8,930
Default Re: Roland SPD-S: waves stopping in Patch mode

Not absolutely sure, but check to see if the snare pad is set to mono or poly (I'm not even sure that model has that setting...) If so, set it to polyphonic and see if there's a difference.

Bermuda
Reply With Quote
  #3  
Old 04-16-2012, 05:59 AM
Matt Matt is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Tennessee
Posts: 146
Default Re: Roland SPD-S: waves stopping in Patch mode

Are you saying the loops only stop when you hit the snare sound twice? Not once?

I'm not sure what that would mean, but ordinarily the pad will stop your other pads from playing if it is assigned to the same group. I think you get 9 groups to choose from - just make sure your one-shot sample pad is set to its own group number.

The only other thing I could think of is if you're somehow getting "cross-talk" between the pads. You should be able to tell by looking or experimenting to see if your hit on the snare sample pad is triggering your loop pads. That shouldn't be an issue normally, but if it is, maybe you could set your loop sounds to the edge triggers, which seem to be less sensitive, or play with editing the sensitivity of the pads.
__________________
Session House
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT +2. The time now is 12:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Bernhard Castiglioni's DRUMMERWORLD.com