DRUMMERWORLD OFFICIAL DISCUSSION FORUM   

Go Back   DRUMMERWORLD OFFICIAL DISCUSSION FORUM > General Discussion

General Discussion General discussion forum for all drum related topics. Use this forum to exchange ideas and information with your fellow drummers.

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 04-02-2015, 02:12 PM
mily0704 mily0704 is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Posts: 8
Default Roland VH11 VH12 works with Pearl red box?

Hello.
Please help guys.
I would like buy the hi-hat Roland VH11 or VH12 to my Pearl E-Pro Live kit.Asking will be work with the Pearl red box module?
Attached Images
 
Reply With Quote
  #2  
Old 04-02-2015, 03:53 PM
Tommy_D's Avatar
Tommy_D Tommy_D is offline
Platinum Member
 
Join Date: Oct 2013
Location: Chicago, IL
Posts: 2,240
Default Re: Roland VH11 VH12 works with Pearl red box?

Most drum modules require you use their specific hi hats due to the sensor that controls the open/close parameters. So Im thinking tbey wont work with the Redbox.
__________________

SOLD: PDP Concept Maple 12/16/24
Reply With Quote
  #3  
Old 04-19-2017, 10:54 PM
MarcoSixx MarcoSixx is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2017
Location: Northamptonshire
Posts: 5
Default Re: Roland VH11 VH12 works with Pearl red box?

Whoops - I have just asked the same question!

The Pearl supplied plastic cymbal is simply awful. My whole 'underneath mechanism' just flops about and cannot be secured. No wonder it is impossible to play.

The only bad thing that lets this kit down!

I want the VH-11 too !!!
Reply With Quote
  #4  
Old 04-20-2017, 09:14 PM
WalterKohn's Avatar
WalterKohn WalterKohn is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Deptford, NJ
Posts: 299
Default Re: Roland VH11 VH12 works with Pearl red box?

It will work but you will only get 1 zone out of it (edge not bow).

That pearl box is just a rebranded Alesis DM10. The way Roland processes multiple zones is different than the way Alesis does.
__________________
"Stay in the Pocket"
Reply With Quote
  #5  
Old 04-20-2017, 11:41 PM
Dr_Watso's Avatar
Dr_Watso Dr_Watso is online now
Platinum Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 5,628
Default Re: Roland VH11 VH12 works with Pearl red box?

The answer is no. It's the one thing you really can't swap around too much. Same goes for the detached "pedal" hi-hats. I tried a few different combinations and ended up finding you should use the one the module expects.
__________________
"I always wanted to be remembered for; being honest. Nothing else is worth a damn." - Lemmy
Reply With Quote
  #6  
Old 04-21-2017, 03:44 PM
WalterKohn's Avatar
WalterKohn WalterKohn is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Deptford, NJ
Posts: 299
Default Re: Roland VH11 VH12 works with Pearl red box?

Quote:
Originally Posted by Dr_Watso View Post
The answer is no. It's the one thing you really can't swap around too much. Same goes for the detached "pedal" hi-hats. I tried a few different combinations and ended up finding you should use the one the module expects.
OP this is incorrect.

It will work as 1 zone and that zone will be the edge. I know this because I did what you asked years ago. You will have to adjust your settings for threshold, curves etc. so that its playability is comfortable for you.
__________________
"Stay in the Pocket"
Reply With Quote
  #7  
Old 04-21-2017, 06:51 PM
Dr_Watso's Avatar
Dr_Watso Dr_Watso is online now
Platinum Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 5,628
Default Re: Roland VH11 VH12 works with Pearl red box?

Quote:
Originally Posted by WalterKohn View Post
OP this is incorrect.

It will work as 1 zone and that zone will be the edge. I know this because I did what you asked years ago. You will have to adjust your settings for threshold, curves etc. so that its playability is comfortable for you.
That means it doesn't work. Edge zone only for hi hat is really stupid. Not only that, usually there are problems with the variation levels between open/closed. It won't be fun to play, easy to setup, or similar at all to a real hi hat. Waste of time and it will never work correctly because the different providers wire up things differently and interpret the signals differently.
__________________
"I always wanted to be remembered for; being honest. Nothing else is worth a damn." - Lemmy

Last edited by Dr_Watso; 04-21-2017 at 07:25 PM.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-27-2017, 09:17 PM
WalterKohn's Avatar
WalterKohn WalterKohn is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: Deptford, NJ
Posts: 299
Default Re: Roland VH11 VH12 works with Pearl red box?

Quote:
Originally Posted by Dr_Watso View Post
That means it doesn't work. Edge zone only for hi hat is really stupid. Not only that, usually there are problems with the variation levels between open/closed. It won't be fun to play, easy to setup, or similar at all to a real hi hat. Waste of time and it will never work correctly because the different providers wire up things differently and interpret the signals differently.
On alesis/redbox there was never 2 zones on the hi hat. So it will function correctly with the redbox hence why I said don't listen to you lol...

I use Superior Drummer 2 with e-kit. I never had any of those issues with open/slosh/closed. Superior Drummer can remap based on your playing. I will note you can change settings on pedal on the dm10/redbox to alleviate this issue.

Its not a waste of time if you have Superior Drummer and general google searching skills to learn how to adjust settings properly.
__________________
"Stay in the Pocket"
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT +2. The time now is 06:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Bernhard Castiglioni's DRUMMERWORLD.com