DRUMMERWORLD OFFICIAL DISCUSSION FORUM   

Go Back   DRUMMERWORLD OFFICIAL DISCUSSION FORUM > Drum Gear > Electronic Drums

Electronic Drums All about Electronic Drums

Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-09-2013, 09:12 PM
neilpscuz's Avatar
neilpscuz neilpscuz is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: central ohio
Posts: 332
Default Anyone using their Vdrums live ?

Just wanted to see who is using their Vdrums in a live performace setting ? I do and I love it ! Sound guys seem to like it also, anyone ?
__________________
MSP"LISTEN MISTER I AM THE BAND"-BUDDY RICH
FACEBOOK
MIKEPERKINATORPERKINS
Reply With Quote
  #2  
Old 01-10-2013, 10:19 AM
Davo-London's Avatar
Davo-London Davo-London is offline
Gold Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: St Albans, I work in London
Posts: 1,367
Default Re: Anyone using their Vdrums live ?

Very occasionally I have. With a massive bass amp for amplification!

Nice
Davo
Reply With Quote
  #3  
Old 01-10-2013, 03:07 PM
neilpscuz's Avatar
neilpscuz neilpscuz is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: central ohio
Posts: 332
Default Re: Anyone using their Vdrums live ?

I use a Roland TD 700. Great amp made for Vdrums, plus 3 inputs, and direct outs.
__________________
MSP"LISTEN MISTER I AM THE BAND"-BUDDY RICH
FACEBOOK
MIKEPERKINATORPERKINS
Reply With Quote
  #4  
Old 01-11-2013, 03:47 AM
New Tricks New Tricks is offline
Silver Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: AZ
Posts: 981
Default Re: Anyone using their Vdrums live ?

I just run them thru the PA with everything else and it works well for us.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-12-2013, 12:32 AM
Chromium's Avatar
Chromium Chromium is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Milton Keynes, UK
Posts: 162
Default Re: Anyone using their Vdrums live ?

I have been using an Alesis DM10 live, but just switched to Roland TD20 before Christmas. First gig with this kit will be Feb 2nd. However practicing with the band is much better already. TD20KX V-Pro into Laney AH300 (300W, 15" + HF Horn) for my backline and monitoring, also feeding my earpieces, as well as a feed direct from TD20 into the PA.
__________________
Cheers,

Chromium
Reply With Quote
  #6  
Old 01-12-2013, 05:10 AM
neilpscuz's Avatar
neilpscuz neilpscuz is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: central ohio
Posts: 332
Default Re: Anyone using their Vdrums live ?

Quote:
Originally Posted by New Tricks View Post
I just run them thru the PA with everything else and it works well for us.
The TD700 is my stage monitor, ( about 300w, 15in and a horn ) , then direct out to the PA.
__________________
MSP"LISTEN MISTER I AM THE BAND"-BUDDY RICH
FACEBOOK
MIKEPERKINATORPERKINS
Reply With Quote
  #7  
Old 01-12-2013, 05:11 AM
neilpscuz's Avatar
neilpscuz neilpscuz is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: central ohio
Posts: 332
Default Re: Anyone using their Vdrums live ?

Quote:
Originally Posted by Chromium View Post
I have been using an Alesis DM10 live, but just switched to Roland TD20 before Christmas. First gig with this kit will be Feb 2nd. However practicing with the band is much better already. TD20KX V-Pro into Laney AH300 (300W, 15" + HF Horn) for my backline and monitoring, also feeding my earpieces, as well as a feed direct from TD20 into the PA.
Break a leg Feb 2 man !
__________________
MSP"LISTEN MISTER I AM THE BAND"-BUDDY RICH
FACEBOOK
MIKEPERKINATORPERKINS
Reply With Quote
  #8  
Old 01-22-2013, 09:06 PM
Bonzo_CR's Avatar
Bonzo_CR Bonzo_CR is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: A Brit living in Switzerland
Posts: 329
Default Re: Anyone using their Vdrums live ?

I have used my TD9 live a couple of times for gigs in smaller venues where the real drums would overpower the room. Worked great! Straight through the PA plus a small amp as a nearby monitor.
Reply With Quote
  #9  
Old 01-23-2013, 01:49 AM
toddmc's Avatar
toddmc toddmc is offline
Gold Member
 
Join Date: Aug 2012
Location: Gold Coast, Australia
Posts: 1,048
Default Re: Anyone using their Vdrums live ?

Used to play vdrums live for sure. In this clip, using a Roland TD-6 with Alto amp (as a monitor), 2 x PA amps and 2 x subwoofers. Didn't sound too bad back in the day!

http://m.youtube.com/#/watch?feature...e%3Dplcp&gl=GB
Reply With Quote
  #10  
Old 01-23-2013, 08:46 AM
Ady's Avatar
Ady Ady is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Leeds, UK
Posts: 30
Default Re: Anyone using their Vdrums live ?

Yes, I've used my Roland TD4 plenty of times, staright through the PA. Works a treat and gives you a bit more flexibility when it comes to situations where the crowd are not wanting as much volume or the venue is small. you can really get a good mix that makes everyone happy.
__________________
My Band www.solavirtus.co.uk
In it for the love of the game!!
Reply With Quote
  #11  
Old 02-11-2013, 01:38 AM
Stixx71 Stixx71 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1
Default Re: Anyone using their Vdrums live ?

I use my TD 12 live when it's called for. Had pretty good luck on a couple dozen gigs so far.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are Off
[IMG] code is On
HTML code is Off




All times are GMT +2. The time now is 10:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Bernhard Castiglioni's DRUMMERWORLD.com