View Single Post
  #1  
Old 12-01-2011, 09:40 PM
mark4man mark4man is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 4
Default MIDI Record Weirdness...Delayed & Scrambled (!@#$%^&*>?)

yo...

so...I'm recording the MIDI Output of my new Roland TD-9's into a couple of SONAR projects...& in the first project...I noticed that the recorded sequence was delayed. so I played it back (in session drummer)...& it sounded great...[but...it was obviously out of tempo w/ the remainder of the project's tracks].

then, in the second project...not only was sequence late...the MIDI notes sounded like they were randomly scrambled (like a 4 year old sat down at the kit & played).

my MIDI interface is an M-Audio MIDISPORT 4X4...(which always seemed to work well in the past). it's connected to my audio pc via usb.

so...i'm thinking:

A) [noticing that the official M-Audio designation is missing from my device selection list...(now reading 'usb device' as opposed to 'M-Audio blah blah')]...I need to reinstall the M-Audio Driver...???...(which I'll try now & report back this afternoon).

B) on the scrambled MIDI note thing...has anyone ever experienced that...??? could it be that session drummer got set up on a different octave for that project; & is outputting different drum components for the correct notes...??? if the notes are actually scrambled...what on earth could cause that...???

C) how 'bout the Roland TD-9's MIDI Output...that couldn't be screwed up, could it...???

thanx,


mark4man

Reply With Quote